Geen categorie: Badkamertrends

De huidige trend in badkamers neigt naar grote tegels, of het nu om geglazuurde tegels of natuursteen gaat. Wat doen verschillende vormen en formaten met je badkamer?

 

Grote tegels zijn niet alleen hygiÎnisch (minder voegen), maar geven ook een gevoel van ruimte. Want ook in de badkamer gaat de gouden regel op: pas in een kleine ruimte altijd grote formaten toe. ëKlein in kleiní zorgt voor een propperig effect. Dat ruimtelijk effect wordt nog sterker wanneer je wanden en vloeren met dezelfde tegel en in dezelfde kleur afwerkt.

 

Soorten badkamertegels

Een rechthoekige tegel hoeft niet per se horizontaal verwerkt te worden, verticaal mag ook. En vierkante tegels hoeven niet recht boven/naast elkaar, in verspringend verband kan ook. Zelfs extreem grote platen natuursteen kunnen tegen de wand, maar dit dient onder andere vanwege het gewicht altijd door een specialist gedaan te worden. Wil je bijzondere vormen, zoals een halfronde, betegelde douchewand, dan zijn kleine (glas)mozaÔektegels juist een beter idee omdat deze zich daarbij makkelijker laten verwerken. Kies voor de vloer nooit een gladde tegel, of het nu om keramische tegels of natuursteen gaat. Het risico op uitglijden is te groot. Een al te diep reliÎf is echter ook niet verstandig, hierin blijft water staan. Vanwege de porositeit zijn niet alle natuursteensoorten even geschikt voor de badkamer. Met name marmer en leisteen zijn vlek- en krasgevoelig en zullen absoluut geÔmpregneerd moeten worden. Hou er bij leisteen ñ dat een laagjesstructuur heeft ñ rekening mee dat sommige soorten onder invloed van temperatuurverschillen (vloerverwarming!) kunnen kromtrekken of zelfs barsten.

 

Is je badkamer goed geventileerd dan valt een houtvloer ook te overwegen. Met name in een klassieke of nostalgische badkamer staat een bad-op-pootjes prachtig op oude vloerdelen. Een grindvloer of gietvloer leent zich perfect voor een design badkamer. In Nederland zijn wij snel geneigd het bij tegels te houden, maar dat is dus niet per se nodig. In Engeland zie je zelfs regelmatig vloerbedekking in de badkamer en behang op de wanden. Het is maar een ideeÖ

http://www.toplocaties.nl/inspiratie/indoor/badkamer-sanitair/35154-trends-in-de-badkamer/