Design: vrijstaande baden

Een rustig muziekje op de achtergrond, de zoete geur van een geurkaars op de badrand en een overvloed aan weelderig schuim. Een heerlijk ontspannen moment in jouw eigen kuuroord. Een klein kuuroord weliswaar, maar de nieuwe compacte vrijstaande baden passen door de geometrische vormen zelfs in badkamers met een beperkte ruimte.
Even tijd voor jezelf. Het nieuwe sanitair van het Engelse merk Victoria+Albert Baths leent zich daar goed voor. Lange tijd werd er gedacht dat vrijstaande baden alleen in royale badkamers horen. Of je nu een kleine badkamer hebt of een grote, de nieuwe vrijstaande baden zijn zo compact dat zij overal passen. Samen met de waskommen in moderne en traditionele stijl vormen de badkamermeubels een mooi geheel.

Het Engelse merk biedt twee verschillende uitvoeringen van het vrijstaande bad: de IOS met zijn zachte ronde vormen en de recent gelanceerde geometrische EDGE met zijn strakke lijnen. Beide baden hebben een glanzend oppervlak en zijn handmatig afgewerkt met het natuurlijk wit van quarrycast, materiaal dat rijk is aan vulkanisch kalksteen. Met zijn kubistische lijnen biedt dit meubelstuk een stijlvolle en tegelijk tijdloze look.