Houten vloer: Hongaarse punt en Dutch wave

Als we spreken over houten patroonvloeren dan is visgraat waarschijnlijk het patroon waar je meteen aan denkt. Steeds vaker zien we ook de Hongaarse punt. Wat is nu eigenlijk de Hongaarse punt en wat is het verschil met visgraat?

Een Hongaarse punt is net als visgraat een patroonvloer. De vloer wordt gelegd in een hoek van 45 of 60 graden. Ieder deel komt uit in een punt en overlapt niet zoals bij visgraat. Het effect is dan ook anders: er ontstaan verschillende rechte banen die door de lichtinval steeds een andere kleur lijken te hebben. Veel mensen vinden de Hongaarse punt daarom rustiger ogen dan de visgraat.

Beukers vloer in het Spant! Bussum,

Beukers vloer in het Spant! Bussum,

Benieuwd naar het effect van een vloer die in Hongaarse punt is gelegd? In het Spant! in Bussum heeft Beukers Vloeren een indrukwekkende houten vloer (en wand!) gelegd. De donkere, antraciet-achtige kleur in combinatie met de zwarte elementen van het interieur geven het theater de grandeur die het verdient. Beukers Vloeren heeft hiervoor de nieuwe kleur Albero Alto Finish gebruikt.

Het succes van de Hongaarse punt heeft het ontwerpteam van Beukers Vloeren aangezet tot de ontwikkeling van een nieuwe variant patroonvloer. Het resultaat is een Hongaarse punt in ronde vorm. Inderdaad kunnen we nu niet meer van een punt spreken, maar een nieuwe naam wordt nog bedacht. Het resultaat is niettemin verrassend door het golvende effect. Een voorbeeld van deze vloer (Dutch Wave?) is te zien in de showroom van Beukers Vloeren in Het Arsenaal.

 

Hongaarse punt van Beukers Vloeren

Dutch wave… ?

 

Beukers Vloer & opstaande wand tegen de bar.

Beukers vloer & opstaande wand tegen de bar.