Houten vloer: Houten vloer en vloerverwarming

Houten vloer & vloerverwarming: Het lijkt een vreemde combinatie, maar dat is het zeker niet! De twee gaan prima samen en zien we steeds vaker bij verbouw- en nieuwbouwprojecten gelegd worden. Behaaglijke warmte, comfort en een betoverend mooie houten vloer, dat is het meest luxe cadeau voor alle koude voeten en voor een eigentijdse en comfortabele woning.


Houten vloer en vloerverwarming. Beukers Vloeren in Het Arsenaal

Rendement

Beukers Vloeren, het oer-Nederlandse bedrijf, dat al 40 jaar is gevestigd in Broek op Langedijk, is gespecialiseerd in het aanleggen van de combinatie. De vloerverwarming wordt rechtstreeks verlijmd op een zandcement of anhydriet (gipsgewonden)  vloer. Daarna volgt de houten vloer. Belangrijk is dat de houten vloer goed is geacclimatiseerd voordat die op de vloerverwarming wordt geplaatst. In de fabriek in Broek op Langedijk zijn speciale droogruimtes ingericht waar de houten vloerdelen extra worden gedroogd voordat ze geleverd worden bij de eindgebruiker.

Het rendement is per type vloer verschillend. Het opwarmen van de vloer duurt langer dan bij bijvoorbeeld een tegelvloer. Maar wanneer het hout is opgewarmd houdt het zijn warmte langer vast en geeft het langzamer af. Dit houdt in dat de energie die gebruikt is om het hout op te warmen, later weer wordt teruggewonnen.

Beukers Vloeren in Het Arsenaal Naarden

Eigen fabriek 

Beukers Vloeren is één van de weinige vloeren bedrijven in Nederland met een eigen fabriek waar het ruwe hout wordt geleverd en verwerkt tot houten vloerdelen. Je kunt kiezen uit meer dan 36 houtsoorten in heel veel (nieuwe!) kleuren, bewerkingen en afwerkingen. Zo kan een echte vloer op maat gerealiseerd worden.

In de grote Beukers Vloeren showroom in Het Arsenaal in Naarden zijn alle vloeren te zien. We adviseren je graag over de mogelijkheden, aanleg en het rendement.