Design: Wrong for Hay | verlichting

Op 12 oktober bezocht interior designer voor HAY, Sebastian Wrong (Londen, 1971), de showroom van Hay in Het Arsenaal. Een nieuwe collectie verrassende verlichting was de aanleiding. Wrong, die zijn sporen heeft verdiend in de wereld van interior design, volgde 
de Norwich School of Art en 
het Camberwell College of Art. In 1993 studeerde af in de beeldhouwkunst, en in 1996 richtte hij zijn eigen bedrijf ‘Reform’ op. Een van Wrongs ontwerpen was de Spun Light, die veel indruk maakte toen hij voor het eerst werd tentoongesteld in 2002. 
De schemerlamp won de Red Dot Design Award en wordt 
inmiddels gemaakt door het Italiaanse Flos.

Sebastian Wrong vertelt tijdens zijn bezoek aan HAY in Het Arsenaal over zijn nieuwe collectie designverlichting “Wrong for Hay”: ‘Ik besloot mijn collectie te starten met lampen die allemaal verschillend zijn en tegelijkertijd ook heel innovatief. Zo is de Rope Trick van ontwerper Stefan Diez een traditionele woonkamerlamp vervaardigd met het moderne materiaal Techflex, een soort kabelhoes. Hierdoor is de standaard van de lamp flexibel waardoor je zelf kan bepalen hoeveel licht hij in de kamer toelaat. Ook de Turn On lijkt een simpel klein lampje, maar heeft een slim ontwerp. Alle lampen zijn voorzien van de nieuwste led-lampen die een paar jaar meegaan en niet heet worden”.

De Wrong for HAY collectie bestaat behalve uit lampen ook uit veel verschillende typische Hay meubels en woonaccessoires. Veel kleur, opvallende patronen, slimme oplossingen en vooral eenvoud. Die combinatie maakt Wrong for Hay spannend en uniek. Wrong for Hay werkt met internationale meubel- en productdesigners die de grenzen van een product durven te overschrijden. Zo is de Hackney bank modulair en hoef je de bank niet in z’n geheel te tillen en te vervoeren. Wrong for Hay vult ‘the gap’ tussen de high end designmarkt en de Ikea winkels. Met deze middenpositie is Hay een toegankelijke brand voor een breed publiek.